WordPress, WordPress шаблон, WP3.0,CSS, fancybox, Firefox, gravatar, images, javascript, jquery,фон, меню WP 3.0, навигация, облоко меток,платный премиум шаблон, русский WordPress шаблон, слайдер, слайдер случайных записей, ссылки,Twitter
Перелік документів для укладення договору встановлено в межах чинного законодавства | Тепло-Мелітополь

Перелік документів для укладення договору встановлено в межах чинного законодавства

Автор: / Категория Без рубрики / Комментариев: 0 / Метки:

До ТОВ «Тепло-Мелітополь» надходять численні питання споживачів стосовно документів для укладання договору про надання послуг з централізованого опалення. Звертаємо увагу: ТОВ «Тепло-Мелітополь» цілком правомірно в межах чинного законодавства вимагає для укладення договору пред’явлення нижченаведеного переліку документів. Права споживачів при цьому жодним чином не порушуються. Наводимо перелік документів з детальним поясненням підстав для надання документу.

Для укладення договору на надання послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води відповідно до вимог чинного законодавства України необхідно:

1. Документ, що засвідчує особу споживача.

Підстава: згідно ст.24 Цивільного кодексу України людина як учасник цивільних відносин виступає як фізична особа. Статтею 28 ЦК України визначено, що фізична особа набуває прав та обов’язків і здійснює їх під своїм ім’ям. Ім’я складається з прізвища, власне імені та по батькові.
Загальноприйнятим цивільним документом, що підтверджує особу особи є цивільний паспорт, наявність його необхідно для документального підтвердження даних про фізичну особу внесених в договір.

2. Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера. 
Підстава: сторона за договором виступає платником грошових коштів і стороною в розрахункових відносинах. Ідентифікаційний номер є частиною персональних даних споживача необхідних для здійснення обліку.

3. Копія технічного паспорта квартири. 
Підстава: істотною умовою укладення договору і визначення розміру плати за нього, відповідно до п.2 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджений. пост. КМУ від 21.07.2005 № 630, є обсяг опалювальної площі квартири. 
Основним документом, що підтверджує обсяг опалювальної площі є технічний паспорт, виданий на квартиру. Наявність копії даного документа необхідно для надання перевіряючим органам при перевірці обґрунтованості проведених нарахувань абоненту.

Під час укладення договорів про надання послуг з централізованого опалення  ТОВ «Тепло-Мелітополь» пропонує споживачам надати копії документів. Таку практику введено для підтвердження, що укладення цих договорів та обробка персональних даних заявників здійснюється відповідно до наданих цими заявниками документів.

Підстава: Як визначено частиною 2 статті 12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (від 09.11.2017), договори про надання житлово-комунальних послуг укладаються відповідно до типових або примірних договорів, затверджених Кабінетом Міністрів України або іншими уповноваженими законом державними органами відповідно до закону.

Отже у затверджені належним чином типові чи примірні договори необхідне внесення виконавцем (постачальником) послуг виключно передбачених ними відомостей про споживача.

У Роз’ясненні від 06.11.2015 на офіційному сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини «Щодо обов’язку споживачів надавати копії необхідних документів для укладення договору на отримання ЖКП» зазначено:

«Зважаючи на те, що договори про надання зазначених послуг мають укладатися з власником житлових помешкань, надавач послуг має перевірити документи, що підтверджують право власності.

Таким чином, прохання пред’явити документи з метою підготовки згаданих договорів є цілком законною вимогою.»

«Збирати і зберігати копії документів, необхідних для укладення договорів зі споживачами, можна лише на підставі добровільної згоди споживачів.

Зокрема, співробітник виробника житлово-комунальних послуг може запропонувати споживачу надати копії документів для спрощення та прискорення процедури підготовки та оформлення відповідного договору.

Окрім того, споживач може особисто зробити на копіях документів застереження щодо використання відповідних копій винятково з метою підготовки і укладення договору.»

При використанні копій документів ТОВ «Тепло-Мелітополь» діє в межах Закону України «Про захист персональних даних». Відповідно до частини восьмої статті 6 Закону України «Про захист персональних даних» персональні дані обробляються у формі, що допускає ідентифікацію фізичної особи, якої вони стосуються, не довше, ніж це необхідно для законних цілей, у яких вони збиралися або надалі оброблялися.

Копії документів використовуються лише для укладення договору. Надання копій документів значно спрощує та прискорює процедуру підготовки і оформлення договору.

WordPress › Ошибка

На сайте возникла критическая ошибка.

Узнайте больше про решение проблем с WordPress.